Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква комрепсиа трябва да има 156.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодарско, и подобно на всеки шофъор.
    Alfa Romeo 1.4 16V TS '97 (липсва ми)
    Alfa Romeo 156 / 1.8 16V TS '99

Comment

Re: emi da vzeh q

Първоначално публикувано от mjstudio
      emi da vzeh q, kato meriha kompresiata mi dade 12.5 na purvi i 12.0 na ostanalite tri celindara, dali e dobre neznam vie shte kajete, dano da e normalno za kola na 111 000 km
      до 11 няма да имаш проблеми, а след това ще пали но по-бавно При бензините не е толкова важна компресията винаги ще пали

Comment

Всъщност как мериха компресията? Аз знам две методики, но може да има и др. При двете се получават различни показания. Затова твоите данни може да са си доста прилични.
        [/url]
        Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
        Citroen BX-19GT, 85
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

Comment

ami, kolata q iz4akaha da istine okolo 1 chas, nqvrqha nqkakuv ured za merene na kompresiata v celindara (nali tam na mqstoto na golemite sveshti) i na sled tova po4nah da vurtq startera s pulna gaz, i taka vseki 1 celindar, na 4-tia ot4ete nai-malko, no spored maistora akomulatora ve4e vzel da pada i ne bilo fatalno da e 11.7 i taka.

P.S ot koli ne razbirammmmmmmmmmmm

Alfa Romeo 1.4 16V TS '97 (липсва ми)
          Alfa Romeo 156 / 1.8 16V TS '99

Comment

Абе сега има едни хубави присадки за вдигане на компресията,дано да не си слу4ил на такава!
            156 2,4jtd 99г

Comment

Колко е степента на компр.

Колеги, днес ми мериха степента на компресия на колата от подписа. И на четирите цилиндъра показа 13. Мен това малко ме съмнява, но масторите казаха, че малко разлика не е от значение. По-важно било, че и на четирите показва еднакво.
              Лаик съм, затова ви питам - това верно ли е, степента на компр. в нормите ли е горе-долу и има ли основания да се притеснявам.
              И не знам това, което измериха как точно се нарича и какво е всъщност: Мушнаха нещо като манометър в дупката на едната свещ на цилиндъра и въртяха стартера за по няколко секунди.
              А, да не забравя: преди измерването сложих чисто нови свещи DENSO IRIDIUM POWER; ULTRAFINE 0,4 mm. IRIDIUM - големи и DENSO SPARK PLUGS - малки /общо 250 кинта/ ( Сърцето ме заболя, ебаси...
              Благодаря предварително на всички за информацията.
              С поздрави!!!
              Last edited by hollyman_R; d.m.y г., 16:07.
              ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
              ПЛОВДИВ

Comment

autodata казва 10,3:1 за 156 1,8 144к.с.

Comment

Хм... Степен на сгъстяване е безразмерна величина.
                  Това, което са мерили е налягане в цилиндъра след сгъстяване. Стойностите ми се виждат добри, но ако някой знае точните, да каже.
                  А вида на свещите няма общо с налягането.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

абе и да ги мерите и да не ги мерите вече сте ги купили,дори да не й е добра компресията по добре да незнам и да не се притеснявам,защото от това файда няма!
                    като спре изсипвам се за ремонт и пак карам,ко да прайш такъв е живота!
                    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
                      абе и да ги мерите и да не ги мерите вече сте ги купили,дори да не й е добра компресията по добре да незнам и да не се притеснявам,защото от това файда няма!
                      като спре изсипвам се за ремонт и пак карам,ко да прайш такъв е живота!
                      Компресията може да е ниска и от нагоряли или клапани за реглаж
                      Ако е ниска се слага малко масло в цилиндъра и се мери. Ако след това я вдигне, значи може да започнете с притесненията.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от emil georgiev Покажи съобщение
                        при новите бензини е 16 а при дизел 23 но пада с километрите Важно е при дизела , бензина ще запали и при ниска компресиа
                        За камиони ли говориш?
                        Новите бензини и дизели ги правят с по-ниска компресия
                        Някъде четох, че японците ще пуснат скоро D4D с 13-14 компресия. По този начин щяли да двигнат още повече оборотите, да свалят шума и да го направят много екологичен.
                        sigpic

Comment

Working...
                        X